dCCDFLITE

To gratis kurser

logoEr du IT-studerende eller arbejder du i IT-branchen? Hvis du godt kunne tænke dig at udfordre dig selv lidt, så skulle du måske overveje at være med i en af to gratis kurser som vi er i fuld gang med at udvikle netop for IT-studerende og medarbejdere i branchen som har brug for lidt mere iværksættersyn.

Den første pilot i oktober 2014 vil bestå af et lille hold med mulighed for mere individuelt coaching. Den anden pilot, som vil starte medio-februar 2015, vil giver flere chancer for at møde en bred vift af folk fra hele Europa som du kan arbejde med på et produkt som I selv vælger i fællesskab.

Har dette din interesse enten som kursist, som kursusudbyder eller bare af ren nysgerrighed så er du meget velkommen til at komme i kontakt med mig eller projektnetværket, CCD-FLITE. Projektet kan følges på http://www.ccdflite.eu og består af partnere fra svenske, norske, græske og engelske universiteter såvel som en industriorganisation i Portugal og iværksætter firmaer i Danmark og Slovenien.

Hvorfor CCDFLITE?

CCD står for ConCurrent Design og beskriver en hurtig innovationsproces udviklet af det norske universitet HiST. CCD processen, oprindeligt udviklet af NASA til design af rumskibe, bliver nu brugt af store koncerner til bl. a. softwareprodukter og udvikling af træningsforløb.

FLITE står for Framework for elearning in IT Entrepreneurship og tyder på at dette bliver et online kursus hvor vi, i første omgang, er fokuseret på IT branchen.

Problemstilling

Hvordan kan vi fremme entreprenørskab i studerende og hvordan kan vi gøre dem som er i arbejde mere selvstændige? Det er den udfordring som jeg sidder med nu som partner i det europæiske projekt, CCDFLITE, hvor vi udvikler et onlinekursus for at løse dette. Målet er at promovere udveksling af viden mellem universiteter og virksomheder gennem udarbejdelsen af en businessplan centreret omkring en del af denne nye eller skjulte viden.

Paradoks

Men det er helt paradoksalt at udvikle et kursusforløb til dem som vi ønsker at være mere selvstændige. Hvordan gør vi det uden at styre dem så meget at der ikke er plads til uafhængighed? Målet er at vores kursister bliver mere og mere selvstændige undervejs. Kurset begynder med overvejelsen af sine egne evner, derefter møder man CCD processen og lærer lidt om entreprenørskab og de forskellige former for Osterwalder Canvas. Og så danner man hold efter fællesinteresse og begynder at udarbejde sit holds businessplan. Det hele ender med en fernisering af ideer igennem en slags elevator pitch i videoformat som medkursister kommenterer på og giver feedback til.

På den måde håber vi at vi kan tilbyde et kursus med en hel del selvstændighed bygget ind, især i slutning.

Hvad siger I så? Kan det fungere?

Se mere nedenunder.

Jeg har skrevet om projektet undervejs. Læs mere her:
Collaboration across borders

Tracking quality in online courses

Designing an online course

Online learning: State of the art

Promoting entrepreneurship

Course-building tools

The SSDL paradox

CCD for start-ups