Stort engagement og mange ideer

ProfESus-kursus succesfuldt afsluttet

Det sidste og fjerde modul af ProfESus blended learning kursus ”Opdag en bæredygtig tankegang – for fremtidsorienterede fagfolk der arbejder indenfor branchen for gæstgiveri” foregik ved LAUREA – University of Applied Sciences, Finland. Deltagere fra 14 forskellige lande præsenterede deres planer for undervisningsaktiviteter, som de havde udviklet i den online del af modul 3 og brugt på deres skoler/i deres virksomheder.

Lektionsemnerne som var relateret til husholdnings- og gæstgiverivirksomheder, demonstrerede mangfoldigheden blandt deltagernes kulturer. Alle lektionseksemplerne bar præg af deltagernes store interesse for bæredygtighedsmål og for elevcentreret læringsprocesser. De fulgte det nyligt udviklede ”ProfESus-koncept”, som er baseret på ”Grøn Pædagogik” tilgangen kombineret med UNECE’s bæredygtighedskompetencer.

 

Udover vurderingen af planerne for undervisningsaktiviteter, var de følgende emner også på dagsordenen: vurderingen af en bæredygtig tankegang, indikatorer af bæredygtighed og bæredygtige processer, håndteringen af forandring, og transformationen af skoler, virksomheder og samfund.

 

Samarbejdet I løbet af både onlinefasen og ved de to virkelige møder var en fantastisk oplevelse for alle deltagerere. Den faglige og interkulturelle udveksling af erfaring var en meget vigtig del af succesen af ProfESus kurset. Deltagerne vil gerne forsætte med at holde kontakten for at fremme udvekslingen af ideer, aktiviteter og deres oplevelser i relation til uddannelse og bæredygtighed.

 

Henover de næste måneder vil alt materiale og data udviklet I projektet blive udgivet og oversat til forskellige sprog. Følg nedenstående link for at finde alle resultater, projekthåndbøger, kursus materialer og bedst-praksis-planer for succesfulde læringsaktiviteter:

http://profesus.eu/